Wedstrijd

De Heineken Silver Rottebokaal

Houd onze website en de instagram van de wedstrijd en het feest in de gaten voor alle laatste informatie.

LET OP

De sprintvelden van zaterdag 27 mei zijn geschrapt

Het Begin 1984

De Rottebokaal werd in 1984 voor het eerste georganiseerd door de heer G.J. van Leest. De wedstrijd vond plaats op de Rotte en er werden drie afstanden gevaren. Het was een evenement voor de competitieroeiers en de wedstrijd was onderdeel van de B4+ Bokaal.

Verplaatsing naar de WAB 2013

Pas in 2013 veranderde de opzet van de wedstrijd. De Rottebokaal verplaatste zich naar de Willem-Alexanderbaan en hier werd opnieuw een driekamp gevaren. Ondanks dat er veel ruimte was voor meer nummers, bleven de inschrijvingen weg. De Rottebokaal was nog steeds alleen onderdeel van de B4+ Bokaal. De wedstrijd was klaar om te groeien en het had dus bokalen nodig. Het was in het jaar 2015 dat de wedstrijd werd opgenomen in de NOOC bokaal. De wedstrijd groeide hierdoor enorm waardoor de organisatie een stuk groter werd.

Doordat de Rottebokaal werd opgenomen in de NOOC bokaal, toonden andere bokalen ook interesse. Zo werd het zelfde jaar de Okeanos Mix2 bokaal aan de wedstrijd verbonden en ook waren er veel meer losse inschrijvingen. De organisatie van het evenement in 2015 was een groot succes. Er waren meer dan 400 inschrijvingen en het feest op het RSC was voor herhaling vatbaar. Eind 2015 lieten ook de C4+ Sprint en de Kruithuisbokaal weten de wedstrijd op te nemen in hun programma.

Ook de 34e editie in 2017 was een succes, maar voor het seizoen van 2018 zijn er veranderingen doorgevoerd in het competitie seizoen van de NOOC. Sinds deze herstructurering, is de Rottebokaal de enige wedstrijd die zowel de Stuur- als Bakboord bokaal én het onervaren C4+ klassement huisvest. Wel heeft de Rottebokaal de ambitie om naast het eerstejaars roeien het ouderejaars competitie roeien te laten groeien en op een professionele manier te faciliteren.

Tegenwoordig worden er vier afstanden gevaren, te weten een 1000M, 2000M, 500M en 250M. De wedstrijd staat open voor alle velden en afstanden spelen daarin een rol. De wedstrijd staat open voor alle velden en afstanden spelen daarin een rol. De Rottebokaal is een groeiend evenement en heeft als doel om voor elke competitieroeier toegankelijk te zijn. Na de eerste geslaagde editie van de Rottebokaal na de coronapandemie vorig jaar, is het aankomende mei weer tijd om de lijn van vorig jaar door te zetten met een recordaantal inschrijvingen bij een competitie wedstrijd.

Sponsoren & Partners